Den danske Panservogn V3 foran Frihedsmuseet i København

Panservogn V3 foran Frihedsmuseet i København inden en brand den 28. april 2013 lagde det hele i ruiner og et nyt museum på samme sted det forventes tidligst færdig i 2018-19.

Hitler nåede at sende både V1 og V2 bomber mod England i krigens sidste år, men V3 blev fremstillet i Danmark af danske modstandsfolk. I forbindelse med Det Tredje Riges endeligt var der rygter om en nazistisk varulvebevægelse, der ville gøre livet surt for de allierede sejrherrer.

En af modstandsbevægelsens grupper i Frederiksværk havde forberedt sig på en kamp med disse varulvebander. De havde fået fat i en gammel 2-tons lastvogn af mærket Ford A 1930, som blev forsynet med panserplader. Synet af V3-panservognen må have været skrækindjagende, for da gruppen omringede det sommerhus, hvor en af vårulvegrupperne, Lorentzen-banden, havde forskanset sig, overgav de sig.

Kilde: Den danske Panservogn V3 af Jørgen H. Barfod og Lars Bjørnsten

– Ovenstående foto er en del af en beretning og materiale, som er samlet og skrevet af  Arne Kruse Andersen om “Modstandsbevægelsen i Struer 1942-1945”.

Oversigt over indhold!