Kongehusets gemmer fra kældre til kvist

På Amalienborg Museet i København kan man udover de faste udstillinger og arbejdsværelse fra nogle af de tidligere konger se en spændende udstilling, som hedder “Fra Kongehusets gemmer”. På denne udstilling kan man se alt muligt, der har været gemt i kældre, magasiner og pulterrum på slottene. Man kan i hvert fald sige, at kongehusets kultur ikke har været “Køb og smid væk”, snarere køb og gem eller måske køb og genbrug.

Se nu denne lækre model racerbil, som jeg mener, at prins Joackim har brugt i sin tid.  Mon dog ikke nogle af prinsesserne eller prinserne kunne ønske sig en tur i den racerbil, men spørgsmålet er om de overhovedet ved, at den eksisterer.

Udstillingen ”Fra Kongehusets gemmer” på Amalienborg rummer mere end 2000 genstande udvalgt af H.M. Dronningen og Kongehusets kurator Elisabeth von Buchwald. En sand guldgrube af ting og sager, der kunne fortælle mange spændende historier om livet på de kongelige slotte og som er med til at beskrive historierne for eftertiden. Se flere billeder her!

Udstillingen er åben i perioden 22. sep. 2016 – 17. apr. 2017. Se mere her!

Foto m.m. Lars Bjørnsten Odense