Aberdeen Fishing Harbour Hong Kong

 

Aberdeen Fishing Harbour Hong Kong (香港)

Aberdeen Havn er på den modsatte side af øen set fra byen. Det er en fiskerihavn, der er fyldt med fiskerbåde og mange andre både..

Historien om Aberdeen Harbour går langt tilbage. Det begynder i Ming-dynastiet og “Hong Kong” var det oprindelige navn for det der i dag kaldes Aberdeen landsby. I begyndelsen af det 19. århundrede bosatte nogle udlændinge, der sig i nærheden af Aberdeen Landsby. De forvekslede navnet på den landsbyen “Hong Kong” med den hele ø. Da udlændingene efterhånden indså deres fejltagelse var navnet “Hong Kong” allerede blevet almindeligt anvendt som navn for hele øen. Dette betød at den lille landsby måtte have et andet navn i 1845. Navnet blev Aberdeen, opkaldt efter den britiske Secretary of State for War og kolonierne, George Hamilton – Gordon, 4. jarl af Aberdeen.

Det er interessant at se de mange mennesker, der lever på deres både, og de traditionelle kinesiske sampaner deler vand med luksuriøse lystbåde og fiskerbåde, som flyder forbi i skyggen af skyskrabere på den modsatte side.

Alle foto på siden Lars Bjørnsten oktober 2009