Hulen – et underjordisk våbendepot i Rydhave Skov

Hulen, er et underjordisk våbendepot i Rydhave Skov, ligger gemt ved krydset på billedet. Hulen er gravet ned og måler 3 meter i bredden og 7 meter  i længden. Den har en højde på ca. 2 meter. Hulen i en del år været gemt – glemt for offentligheden. I 1987 gik elever og lærere fra Rydhave Ungdomsskole igang med en rekonstruktion af det gamle våbendepot. De blev assisteret af Kristian Elmholdt og andre modstandsfolk fra egnen.

Billederne formodes at være fra udgravningen af Hulen” inden rekonstruktionen. Under udgravningen fandt man rester fra de containere, som våbene var i da de blev kastet ned fra engelske flyvemaskiner. Desuden fandt man rester af det gamle gulv.

Underjordisk våbendepot i Rydhave Skov med en sliske for nedtagning de engelske containere fra et hul i loftet. Foto 28.8. 1987. På billedet øverst til højre ses Rydhave Slot Vinderup og nederst til højre ses Kristian Elmholdt tidligere ejer af Rydhave Slot og skov i våbenlageret.

– Ovenstående er en del af en beretning og materiale, som er samlet og skrevet af  Arne Kruse Andersen om modstandsbevægelsen i Struer 1942-1945.

Oversigt over indhold!